27 January, 2009

Dari Port Dickson ke Umbai

Sabtu - 24 Jan 2009
Kami (saya, hubby & anak-anak, Ann, Ejai, Amad, Apai & Yusman) bertolak ke PD lebih kurang pukul 2. Konvoi 3 kereta dari umah saya di Puncak Utama. Malam tu lagi diaorang dah berkampung kat rumah. Few kilometres keluar dari tol UPM, jalan dah mula sesak. Memang banyak sangat kereta (mmg dh jangka tapi, saje gatai nk ikut jugak). Memula ingat nk try ikut LEKAS, tapi baru sampai ke Mantin je highway tu. Agak lewat gak sampai ke PD. Kami check in dulu di Ancasa sebelum late lunch kat Restoran Jom Makan; kat junction dari highway ker Teluk Kemang.
Untuk dinner, tapau jer makan kat apartment.

Ahad - 25 Jan 2009
Lepas breakfast (provided, 1 room dapat breakfast for 2 pax), terus bawak anak-anak mandi laut. Muqry macam biasa, takut nak mandi sendiri kat laut. Kalau berkepit jer, baru dia berani. Nuryn lain pulak. Dia dah berani terlentang kat air (of course atas bantuan pelampung lengan tu la). Tengahari gi makan kat kedai lain pulak. Kedai ni tak ramai sangat orang datang so okla tak crowded.

Isnin - 26 Jan 2009
Sepatutnya balik KL hari nih, tapi jalan sesak teruk nak keluar ke highway. Dahla nak ke PD pun dh menempuh jalan sesak, takkan balik pun nak bersesak gak kan. So, we all decided lepak dulu kat rumah Ann kat Melaka sebelum balik KL tengah malam tu. Huhu.. dah sampai Melaka lain pulak ceritanya. Siap makan malam kat Umbai. Faham2 je ar kalau dh makan tak ingat, perut pun berat. Sudahnya esok je balik.

Selasa - 27 Jan 2009
Awal pagi (kol 8 lebih rasanya) bertolak balik dari Melaka. Singgah breakfast kat Hentian Seremban sebelum bawa haluan masing2.

No comments:

Related Posts with Thumbnails