21 January, 2009

If only I could turn back time...

Saya sebenarnya agak kesal sbb tak dapat breastfeed Muqry sepenuhnya. Sepatutnya saya boleh relactate Muqry lepas admitted dari hospital due to the perforated duodenal ulcer (yang saya pun tak tau saya ada!). Masa pregnant, saya memang take for granted, ingatkan senang jer nk breastfeed anak. It will happens naturally... Rupanya banyak ilmu nak kena timba. Disebabkan kecuaian tu la, saya tak dapat tunaikan hak Muqry (maafkan ibu yer Muqry). Lepas confinement, baru saya berpeluang curi² search pasal breastfeeding kat office. Alhamdulillah terjumpa SusuIbu.com. Kerana SI.com la saya berazam nk bf anak ke2 dan seterusnya.

Walaupun dah berjaya bf Nuryn sampai sekarang, masih banyak lagi yang saya perlu belajar tentang bf ni dan saya tak kan jemu encourage family, kawan² & anyone untuk bersama-sama saya along this breastfeeding journey. Semoga Allah permudahkan!

Here are the 101 reasons to breastfeed.

No comments:

Related Posts with Thumbnails