20 January, 2009

Nak balik...

Hari ni lambat lagi... Dh 2 in a row merah kat punch card. Tu untuk 2nd half of month. 1st half hari tu pun boleh tahan jugak banyak kali lewat. Kalau ada VSS, agaknya saya ar org pertama dapat offer. Tak taula camne lagi... bangun kol 5 ngan bangun kol 6.30, sama jugak lewatnyer sampai office.

Malam td lepas DH jemput kat LRT, kami terus ke Hospital Kajang. Adik ipar & wife accident. Langgar kereta yg nak masuk simpang tak bg signal. Both tak de luka2. Cuma internal jer. Adik ipar kena amnesia. Dia hardly can remember apa yg jadi. Macam lost dia punya short term memory. Long term masih bleh recall lagi. Dia kenal kami satu keluarga tapi, bila dia kawin ngan wife, dia tak ingat.

Whereas wife dia pulak, sakit pinggang. Tapi still boleh gerakkan kaki & anggat punggung. Harap2 tak serius. Sepatutnya nk kena wt x-ray jugak macam husband dia (which is my adik ipar). Tapi urine test positive, she's pregnant! So, tak dapatla nk x-ray. Mlm td admitted ke wad. Gynea & ortho akan check dia di wad untuk tentukan camne condition dia.

Kami sampai rumah 12 lebih rasanya. Dah tak tertengok jam sebab ngantuk sangat. Lepas bawak Muqry naik, basuh cd pulak. Sementara tunggu cd siap basuh, lipat kain. Tapi tu pun tak sempat siap. Badan dh letih. Rasanya dekat kol 2 jugak saya tidur & pagi td kol 6 dh bangun. Siapkan beg2 anak sumer, iron baju, etc... Kuar rumah 7.45 (lewat... 7.30 baru cantekk timing) dan nak tambah lagi tension, MEX (Lebuhraya KL - Putrajaya) sesak pulak lepas dari toll gate. Pastu dari Jalan Tun Razak nak masuk ke office pun sesak jugak. Mana tak saya lambat hari nih. Hangin jer.

Jadi apa kena mengena tajuk entry dengan cerita di atas? Skang saya ngantuk & rasa cam nak balik tido......... zzzzzz......

No comments:

Related Posts with Thumbnails