14 February, 2009

Diaperless night

Dh beberapa malam ni, saya merelakan diri biarkan Muqry tido tanpa diaper. Sebelum tido ajak dia pee dulu kat toilet dan lapik tempat tido dia ngan waterproof bed pad. Tapi nampaknya belum sehari pun dia bangun dalam keadaan kering. Dh nak dekat pagi baru dia bangun mintak pee kat tandas. Tapi sebelum tu seluar dh basah sbb terkencing dalam tido. Boleh dia tido lena basah2 camtu. Anak abah betul… Hmm… adakah saya patut teruskan?? Sebab saya nk train dia bangun malam utk pee. Tapi, tak apa ke dia basah 2, 3 jam sebelum saya/dia tersedar utk tukar seluar & baju? Nak tanya sape nih???

4 comments:

s o l i . k e z u said...

yeay dh blh komen ahaks.. ;p

baguslah myza nk train muqry.. tp mcm adik sol dulu dia kalu pee ms tdo akan bgn sbb xselesa kn.. muqry lain le pulak huuhuhu..

alkesahnye syahmi pun mcm tu, dia jenis kalu poo xbgtau.. relax je sol plak yg kne check slalu.. nk kata sporting ada lah jugak sbb mcm pi shopping ke kdg2 xingt nk check.. bila dh tringt tgk2 ada!!! alahai anak ummi, dia blh relax aje.. kesian pun ada kdg2 huhuhu.. nasib xnaik ruam ke hape.. adehlaa.. adakah baby boy mmg cmtu?

me_czar said...

Sol.. apsal ha kalau wat setting comment ni 'embedded below post' tak leh pun nk post comment? Tapi kalau 'pop-up window' ok lak. Tolong sket master.

Muqry mmg tido mati. He got his father's DNA. Huhu... biasanya mmg dh nk dekat pagi baru dia sedar dia dh basah. Macam pg td saya tersedar kol 4. Raba2 dia dh basah. Tapi mmg tak larat nk bangun sbb migrain dari semalam tak hilang lg. Abah Muqry pun sama pengsan, kejut tak sedar. Sampai 6 lebih Muqry bleh lena lagi. Kitaorg kejut barula dia mamai2 bangun gi toilet.

Jangankan Syahmi, Nuryn yang dh setahun 5 bulan tu pun poo tak cakap. Tau2 dh melepek penyek kat CD.

:: Ummi :: said...

ish xpasti lah pulak rs ada je yg wat cmtu ok je blh bg komen.. xpelah myza pakai yg ni pun ok gk. sol pun pakai yg ni hehehe.. ;p

yeke myza,
agaknye anak2 kita sume dpt DNA ayah depa laa hahahaaha.. ;p

myza sebut CD alahai geramnye.. wish me luck sgt2 nk berCD ni tp xdapat2 start lg huhuhu~~

:: Ummi :: said...

alah ummi la plak.. ilang sudah soli kezu ku huhuhu~~

Related Posts with Thumbnails