02 February, 2009

Galang ganti

We adopted (read: bought) a 2 months old kitten yesterday. We have to pay RM150 for the vaccination in 2 weeks times and spaying which scheduled on June. Mula2 gi kat PAWS, Subang. Ada 2 ekor anak kucing yang memang comel sesangat. Tapi those kittens not ready to be adopted yet. Yang ready cuma ada 3 ekor which is tak berapa menarik sangat.

Dari Subang, kami ke SPCA Ampang pulak. Hubby memang dh nak bela sangat2 kucing sbb tu nak tgk jugak kat SPCA. Kat SPCA ni mmg ada banyak kucing yang comel2. Tapi limited to above 1 year old. Hubby nak cari anak kucing so that senang nak train dia membuang kat toilet. As for me, dh pernah bela lots of Persian dulu so, tak baper excited nak bela kucing lagi skang. Tapi, since hubby nampak nk sangat bela, saya sokong je la. Janji dia jaga bersih. For kittens, tak banyak sangat choice. Finally, the lucky ones... tadaaa.... sekor mix Persian yang bulunya ala comot2 gitu. Dia yang paling comel among others. Will upload the pic later.

Selain kitten ni, hubby ada bela a pair of rabbit. Malam tadi masa hubby nak bagi makan, rabbit yg jantan tu keluar. Dia memang biasa keluar tapi, dia akan balik rumah semula. Hubby memang nampak rabbit tu gi umah jiran tapi lepas tu dia dissappear.

Pagi td hubby cari rabbit tu kat tempat biasa dia hiding (celah2 sliding door track). Memang dia ada kat situ, memang dia balik ke rumah semula. Cuma bezanya, dia dalam keadaan tak bernyawa lagi. I can see how frustrated my dear hubby was. Dia regret sbb tak cari rabbit tu malam tadi & masukkan semula dalam sangkar. Kami examined rabbit tu. Tak jumpa apa2 injury. Mungkin dia ada makan something ataupun dia memang sakit tak tau la. Tapi sebelum keluar tu, dia memang nampak as healty as usual. Kami tanam rabbit tu kat seberang jalan so that we can always remember him.

Tak sangka... dapat pet baru, pet lama pulak tinggalkan kami. Mudah2an dia akan doakan untuk kami nanti, escpecially to hubby yang mmg selalu mandikan dia, main ngan dia & sayangkan dia.

Macam ni la arnab jantan yang hubby bela tu. Kami tak sempat ambil gambar dia sebelum ni. Tadi tak sampai hati pulak nak ambil gambar.

No comments:

Related Posts with Thumbnails