18 February, 2009

Poor little baby...


This is what happened to my ‘daun kesum’ during this hot & sunny days. Sian dia… Patutnya awal lagi dh dialihkan kat car porch so that, tak de la dia kena direct sunlight. Saya pulak rushing pagi2 kadang2 lupa nk siram dulu sebelum gi kerja. Sebelum ni gemuk tau. Sedap jer tgk daun2 dia. Nasib baik pokok kuchai sihat walafiat. Tapi tula… setakat ada beberapa rumpun jer. Apsal dia tak bertambah, tak taula… Ke nak kena ambil selalu baru dia bertambah?

Kebun mini kat belakang pun tak tau la apa citer. Ada serai, daun pandan, pokok daun kari, pokok limau purut, cekur, pucuk manis. Dh lama (read: 3 bulan. Gosh!!! Is that long??) tak jenguk semenjak tak de maid. Abih tu camno… Most of Saturday morning bawak Muqry gi playgroup. Sunday morning lak kalau tak kat dapur wat sarapan, tengah mengulit Nuryn yang tak sudah2 nak t*t*k. Kalau matahari dh naik tak syok pulak nk berkebun. Petang macam tak sesuweiiii jer. Selalunya petang2 jiran Myanmar belakang umah tu bukak pintu umah dia. Tak selesala nak buat kerja kalau camtu. Masa cuti CNY tu berangan jugak nk berkebun (& meng’alter’ CD jugak huhu…), tapi almost every day memang kami tak ada kat rumah, berjalan manjang. Jadi terbengkalai lagi ar aktiviti berkebun dan yang sewaktu dengannya. Tak der… tak der… saya kena squeeze gak masa tgk2 kebun kat belakang tu. Ingat, NAK SERIBU DAYA. Ai.. ai.. madam!

No comments:

Related Posts with Thumbnails