15 April, 2009

Mail2Blogger

Wah.. sekarang dah boleh post entry melalui emel saja yer (ke dah lama… saya yg tak tau?). Andai kata admin sudah block access Blogger atau paling keji, block internet terus, bolehla saya gunakan emel company untuk post entry. Nak guna Windows Live Writer, tak leh install kat pc office nih. Admin saja yang boleh install apa2 program.

Cuma yang tak bestnya, tak leh nk letak label. Tak per… itu masalah kecik. Bila2 boleh access, edit je la. Ye tak?

4 comments:

lia said...

ha3 lia pon bru jer tau.... tp nnt xboley bc komen jer la... tp msih ok sbb dpt update blog ;p

me_czar said...

Memang sangat berguna waktu terdesak

nonnie78 said...

camtu tu ek? ku pun ada gak register camtu.. boleh guna email biasa yang kita sign in tu ke? tapi kan napa ari tu dia ada letak secretword lak? email camna tu? ajar skit.. tak reti lah... ku kan rabun IT>

me_czar said...

Kalau address email nonnie, nonnie@gmail.com, dia akan appear nonnie.secretword@blogger.com.

Letakla pape pun, contoh nonnie.jelita@blogger.com. Nanti kita boleh post entry dr yahoo atau apa jer email dan send pada address tu.

Anyone, kalau salah tolong betulkan yer.

Related Posts with Thumbnails