02 April, 2009

Saya anak hartawan

Haha.. bukan saya. Tapi, orang yang saya nak cerita nih.

Semalam dalam lrt, ada 2 orang berdiri depan saya. Betul2 depan okeh. Taula kalau train sesak tu camna rupanya kan. Bukan saya niat nak pasang telinga. Saya membaca tau masa tu. Budak perempuan nih mungkin umur 19 atau awal dua puluhan. Dia bercerita dengan kawan dia.

Td Mr. A & Mr. B was arguing about my car. Mr. A tanya “how much you bought that Wolkswagon Girl?”.

So, I beritahu dia “about 400”.

Then Mr. B tanya “So, how much you pay for the installment?”.

Two thousand plus per months”. Lepas tu Mr. A & Mr. B macam tak puas hati how can I only paid RM2k++ if bla… bla… bla… down payment bla…bla… bla… my mother paid… bla.. bla… bla…

Saya dh tak amek pusing lagi apa dia cerita sbb dalam kepala cuma terbayang RM400K & RM2k jer. Memang sah anak hartawan budak tuh. Umur dia muda lagi beb kalau nak kata dia bayar ngan hasil titik peluh dia.

Bertuah badan!

No comments:

Related Posts with Thumbnails