20 May, 2009

An eye opener

Ya... kita, IBU & BAPA yang mencorakkan anak-anak kita. Dari kain putih bersih, kitalah yang menetapkan warna apa yang bakal terpalit. Adakah warna biru lembut atau warna merah garang?

Sungguh iman tak dapat diwarisi tapi harus diingat juga... tauladan terdekat bagi anak-anak dari mana lagi datangnya kalau bukan dari ibu bapa.

2 comments:

maryaaa said...

oh that is so true... saya suka sorokkan from Ibrahim hp/spect/apa2lah bawah bantal..baru2 ni dia pulak ambik toys dia sorok bawah bantal and he's juz one yr old..aduss..kena hati2 and tak buat bende tak elok depan anak2

me_czar said...

Memang anak-anak ni akan tiru apa kita buat. Muqry & Nuryn selalu 'baca' buku sendiri. Macam sungguh2 baca padahal ntah apa yang dia sebut.

Nuryn juga dah pandai marah "ish, ibu ni!" Sbb saya selalu cakap macam tu..

Related Posts with Thumbnails