07 July, 2009

InsyaAllah saya puasa

Baru lepas sahur dengan Hubby, lauk simple jer. Nasi + ayam goreng + telur mata + kicap. Tak masak sayur pun.

Buka puasa semalam bukan main mewah dengan makanan. Itulah, bila puasa ni nafsu makan pun bukan main. Tapi kan, kalau bukan sebab puasa mesti Hubby tak nak gi tak dapat gi pasar malam kat umah mak saya tu sebab saya balik lambat. Saya beli beberapa jenis tapi kuantiti sikit-sikit.

Menu kami semalam:
  1. Bakso
  2. Yong Tou Foo (ntah camni ke eja?)
  3. Murtabak
Alhamdulillah semua licin. Takde la membazir kan? Cuma satu je tak dapat makan. Durian. Tapi rasanya sebelum tidur ni saya nak makan jugak seulas dua. Nyum nyum.

p.s : saya kena edit statement sbb ada orang sudah marah.. ;p

3 comments:

mirah said...

myza, pergi psr mlm serdang eh? Mirah pun pergi semalam bwk makaabh yg ada di sini. Tak perasan pula eh kita. Tapi kami memang pergi kejap je, nak balik masak nak berbuka juga..heheh..

me_czar said...

Ha ah.. pasar malam tu la. Happening kan situ?
Saya pun kejap je.
Tak sama kot masa kita g.
Saya sampai sana dr office dh kol 7 lebih. Cepat-cepat beli makanan, buka dengan air tebu & lepas tu terus rush balik.

kita said...

alamak bestnye
yg best giler murtabak hafiz
dari dulu rasa dia mmg tak berubahkan?

Related Posts with Thumbnails