20 July, 2009

Rasa macam keterlaluan pula

Baru keluar dari bilik boss nih… Sepatutnya esok kami ada meeting dengan Consultant QS. Nak bincang tentang Final Account untuk project SD*C. Tadi boss panggil, nak bagitau Consultant tu sms dia, postponed meeting. Depan-depan saya, boss ni reply call QS tu, antara dialog dia…

“How about Saturday? I don’t mind if we meet on Saturday”.


Bila hang up jer, boss tanya saya, “so how is it, if the Consultant wants to arrange meeting on Saturday?”.

Saya cakap terus terang saya memang tak boleh. Lagipun dia yang proposed Sabtu.

Hmm.. tapi kan, skang saya rasa macam kurang ajar over pulak cakap kat boss camtu. Tapi saya nak dia tahu, hidup saya bukan semata-mata kerja. Ada hadnya. Kalau dia bagi gaji 2 kali ganda pun saya tak sudi kalau syaratnya saya kena korbankan masa dengan keluarga saya. Biarlah camni jer.

3 comments:

kita said...

kat uitm baru kuar keja QS last week
apply lerrrr

nonnie78 said...

cha ya nun alif memang tak kisah soal family tu pasal bila dah tua, anak dok hantaq kat rumah kebajikan, rumah tumpangan, rumah jejak kasih... hambek ko.. masa muda tak nak jaga anak sangat. dah tua duit terkumpul tu yang anak2 guna wat belanja kat pelbagai rumah tu..

me_czar said...

Kita :
Dah tengok, tapi kontrak la

Nonnie :
Memang... life diaorang hanya kerja, duit, kerja diut. Tu je la

Related Posts with Thumbnails