22 October, 2009

Arabic Learning Materials

Kalau Mommy Lina dah share dengan kita semua free printable flash card maker. Saya pun ada sesuatu nak dikongsi juga. Bagi ibu-ibu yang sentiasa sibuk-mengalahkan-menteri macam saya nih dan tak ada masa nak buat sendiri flash card,

menyediakan banyak material untuk mengajar anak-anak kita mengenal huruf Arab.

Macam-macam ada… dari flash card, writing sheet, colouring page dan banyak lagi… Juga ada disertakan tips dan idea bagaimana nak gunakan material tu pada anak-anak kita. Saya dah gunakan coluring page untuk Muqry dan Nuryn, cuma flash card saja yang belum laminate.

Harap memberi manfaat pada anda juga. Chaiyok!

1 comment:

~IZZAH~ said...

tq.. maklumat yg really useful..

Related Posts with Thumbnails