04 January, 2010

About him

Sebenarnya saya dah terlupa tentang tag Pn. M-I-O nih.  Kalau orang lain kena potong 2 markah, rasanya habis -ve dah markah saya camni.  Lewat sangat buat.  Huhu..

1. First time you met him - when and where?
Bila - suatu pagi yang haru biru pada Januari 1996 (lupa tarikh la). Di mana – dalam Kelas 4 Awam 2, TIKL

2. Love at first sight?
Ohh.. tidak. Saya tak ingat dia masa hari pertama kelas. Masa tu yang saya ingat cuma ER sebab dia yang enterframe masa saya dan beberapa budak 2nd intake ni masuk kelas.

3. Who is he when the first time you met him?
Kawan sekelas saya di Tingkatan 4A2, anak sedara warden asrama; Puan Fa.ridah, yang nampak kerek. Dengarnya banyak peminat dan ketika itu sedang digosipkan dengan seorang budak Jentera kerana satu peristiwa masa Minggu Orientasi. Cerita ni saya dengar dari kawan-kawan sebab saya tak terlibat dengan orientasi. Yahooo… lega.

4. How long does it takes for him to ask you out for a date?
Beberapa bulan selepas memulakan persekolahan Tingkatan 4. Tapi itupun bukan real date, outing ramai-ramai dengan kawan kelas yang lain. Masa tu hari outing pelajar lelaki dan perempuan sama. Lepas tu barulah diasingkan. Lagipun masa tu belum declare lagi. Baru tahap kirim salam, bagi request, belikan burger, pandang-pandang, pinjam buku. Hahaha.. tu semua dialah… saya jual mahal.;p

5. First place dating?
Makan McD kat Sinar Kota (iaitu pada hari outing di atas) dan tengok wayang cerita…. ya ampun.. lupa la.

6. How he proposed?
Saya jawab how he proposed jadi special girlfriend boleh? Hahahaha. Balik dari lawatan kelas ke Genting Highland, dia duduk sebelah dan tanya… camne ya dia tanya? Tolong , where had my memory gone?? Salahkan saya ketika itu yang tak menulis diari secara terperinci. Lepas tu saya tanya balik lebih kurang gini,

"betul ko serius (oh.. masa tu masih beraku-kau lagi), ko bukan nak main-mainkan aku kan? Oklah.. kita cuba".

Dia sangat happy dan excited sampai diketuknya kepala kawan saya, Pa’a. Terpinga-pinga kawan tu menjadi mangsa.

Proposed jadi isteri tak de lah pulak. As the time passed, faham-faham sendiri jer. Tiadalah lamaran romatika d’ amor di ketika itu. After 8 years of relationship, kami mula fikirkan soal kawen secara serius.

7. Special date with him?
Declaration date masa berchenta dulu – 9th August 1996 dan tarikh dihalalkan sesama kami – 5th August 2005.

8. Changes that he asked you to do?
Nak kata perubahan macam kurang tepat. Lebih kepada memperbaiki diri. Sering mengingatkan saya tentang hakikat seorang isteri. Saya pun sedang berusaha supaya masih boleh terus pegang title Mrs. Shah.ril di sana nanti. Told you, I’m not even next to perfect!

9. What is about him that you love so much?
His affection towards me. Muahahahah, masuk bakul angkat sendiri

10. What is about him that you wish he would change?
Katakan Tak Nak!

11. You lose your mind and crack your head when he?
Actually I cracked my head to get the answer for this question. Hmm apa ya? Rasanya bila suatu ketika dulu dia obses dengan rubik's cube. Habis bermacam jenis dibelinya, 3 x 3, 4 x 4, octagon, pyramid, key chain. Berjaga sampai 2,3 pagi sebab nak selesaikan cube tu. Tidur pun dengan rubix cube. Jangan tak tahu..

12. You will smile through your eyes for the whole day when he?
Memberi kejutan-kejutan tak terduga sejak dari umur kami 16 tahun dulu

13. Complete below sentences"My love towards my husband is as big as...?
Hmm… bigger than the words can say. Aci?

Mangsa-mangsa yang terpilih untuk meneruskan perjuangan tag ialah:
AK – Sila jawab di FB. Hahahaha

5 comments:

~IZZAH~ said...

ala senyum sorang-sorang saya membaca.. so sweet. lagipun lbh krg love story saya juga.. mula berkenalan 15tahun di tuition centre

me_czar said...

hihihi... sudikah izzah jawab tag ni pula?

: : s o l : : said...

cisss. adoi laa mcm byk je utang tag myza.

agak lawak laa nk tulis psl tag ni. ok akan ku cuba karang nanti. ahaks.

ntah bila kala laa tu ye heheeh

AK said...

hahaha..ok,aku cuba.haha.

Abu Ammar Muqry said...

Your wish of 'Katakan Tak Nak' sudah termakbul... hehe

Related Posts with Thumbnails