30 March, 2010

Din Beramboi koma!

 
Din dikatakan telah terkena virus rats pee atau virus kencing tikus yang berbahaya semasa penggambaran beberapa hari lalu.
PETALING JAYA: Pelawak dan penyampai radio ERA FM, Mior Ahmad Fuad atau Din Beramboi dimasukkan ke Hospital Selayang semalam dan berada dalam keadaan koma.

Bagaimanapun, pengarah dan pelakon, Afdlin Shauki ketika dihubungi mStar Online memberitahu bahawa doktor masih lagi menunggu sehingga 24 jam bagi melihat perkembangan Din sama ada stabil atau tidak.

"Doktor mengesahkan Din telah terkena virus kencing tikus, namun masih lagi mencari punca air kencing tersebut dari mana, sama ada dari pemakanan, jangkitan ataupun secara langsung.

"Saya difahamkan ketika itu, Din sedang melakukan penggambaran untuk programnya bersama binatang di Zoo baru-baru ini.

"Saya juga difahamkan berlaku pendarahan dalaman dan buat masa ini dia masih lagi dalam keadaan koma dan kritikal," jelasnya.

Sementara itu, menurut jurucakap Airtime Management Programme (AMP), pihaknya masih belum dapat mengesahkan punca sebenar penyampai itu dikejarkan ke hospital.

"Kita akan memberitahu pihak media jika ada apa-apa perkembangan mengenai Din.

"Sama-sama kita doakan supaya beliau kembali sihat," katanya.

Begitu juga beberapa rakan DJ turut mengesahkan yang mereka juga menerima berita mengenai keadaan Din Beramboi.

Mereka menyatakan rasa terkejut dan sedih.

DJ Suria FM, Lin melalui Khidmat Pesanan Ringkas (SMS) kepada mStar Online menyatakan bahawa mereka semua berhasrat untuk menziarahi Din Beramboi di hospital esok (sumber)

Saya biasa-biasa je lah dengan Din Beramboi ni. Tak adalah minat dan tak juga tak suka.  Tapi tiap pagi jugaklah saya dengar dia dan Aznil di radio Era.  Sebabnya radio dalam kereta antik saya tu cuma boleh dapat frekuensi Era jer.

Terkejut juga bila tahu berita ni.  Pernah juga dapat email tentang bahaya virus kencing tikus ni dulu.  Kalau beli minuman dalam tin, jangan terus togak je air dari mulut tin tu, mesti basuh dulu.  Sebab kita manalah tahu macam mana pekedai ni simpan minuman-minuman tu.  Mungkin tikus dan berpesta atas tu kan.

Semoga Din Beramboi cepat pulih. 

No comments:

Related Posts with Thumbnails