29 April, 2010

Ketika Cinta Bertasbih

Saya baca bukunya sebelum tengok filem Ketika Cinta Bertasbih 1.  Best.  Sesuailah karya Habiburrahman El Shirazy ni dinamakan novel pembangun jiwa.  Memang meninggalkan kesan.  Tapi secara peribadi, Ayat-ayat Cinta lebih terkesan bagi saya.  Tapi sayang, saya masih belum dapat tengok filemnya.  Padahal Astro dah banyak kali gak siarkan.

Buku kedua pun saya dah habis baca, tinggal nak cari filem Ketika Cinta Bertasbih 2 pulak.  Pengakhirannya seperti dapat dijangka dan buat hati berbunga-bunga.  Rukunnya hidup berumahtangga kalau cintakan Allah.  Penuh rahmah, penuh mahabbah.

 
Trailer Ketika Cinta Bertasbih 1



OST - sedap gak lagu ni kalau dihayati bait-baitnya

2 comments:

TopsyTurvyMum said...

movie ayat2 cinta tgk..novel baca separuh..sakit mata baca depan PC...download jer..

wahh cam best jer BCB ni..dah ada kat youtube boleh tgk :)

me_czar said...

TTM :
Kalau baca Ayat2 Cinta tu lagi tangkap leleh. Sure ada angan2 nak jadi isteri macam Aisha.

Buku ratus2 muka surat dijadikan filem sejam lebih, kureng sket ar feel dia.

Sama macam KCB 1 & 2 ni la. Tapi suka ending KCB 2. Muahahaha. Sila cari kalau nak tahu.

Related Posts with Thumbnails