10 May, 2010

Perbaharui lesen memandu secara online

Sekarang semuanya mudah.  Tak perlu korbankan masa beratur tunggu giliran.  Klik-klik saja semua dah selesai.  Dekat MyEG ni, macam-macam boleh buat.  Boleh perbaharui cukai jalan dan lesen memandu, bayar saman PDRM pun boleh *gaya promo macamlah ada share ngan MyEG nih*   



Saya baru je renew lesen memandu.  Bayar dengan kredit card.  Ada dua lagi kaedah pembayaran, dengan MyEG Prepaid atau FPX/E-Debit.  Memanglah kena bayar lebih sikit tapi rasanya sama jer kalau nak pergi buat sendiri ---> dengan duit minyak, parking dan masa yang terpaksa dikorbankan, takdelah ralat sangat.  Kata busy kan... *konon-konon ayat wanita korporat ;p*

Kalau masa anda pun begitu berharga macam saya, borang ada kat sini ya --> klik

3 comments:

TopsyTurvyMum said...

Thanks for sharing :)

lesenku dah 3 tahun tak renew..takde masa bila balik kg kekdahnyerrr..

dah ada online...mudah keje..

lia said...

kami mmg jadi pengikut setia myeg ni ;p

road tax, insurans, lesen semua myeg yg buat.... plng best, buat pg, ptg da dapat kui3...

me_czar said...

TTM :
Apa lagi, klik klik ajela.. Sekarang semua dah online je. Jangan nanti semua org jadi montel2 macam citer Wall-E sudah...

Lia :
Eh cepat la kalau pagi buat, petang dh dapat. Saya esoknya baru sampai lesen ke opis tau.
Selamba je la drive tak de lesen sambil doa supaya tak jadi apa2 sepanjang jalan *kes tangguh2 renew lesen*

Related Posts with Thumbnails