24 June, 2010

How to change your post title font

Ececeh.. tajuk ajelah yang dalam BI, isinya BM aje lah ya.  Perasan tak font untuk tajuk entry saya lain dari font biasa.  Apa??? Tak perasan?  Isk.. isk.. sedih.  Tak pe, saya tunjukkan perbezaannya...


Sebelum


Selepas

Tutorialnya ada kat sini ya ---> KevinandAmanda.

Sebelum berani nak tukar-tukar font tu semua, sila pastikan tiada anasir yang boleh mengganggu konsentrasi.  Kalau bagus lagi, sediakan juga secawan kopi kat sebelah laptop.  Seeloknya buat masa semua orang dah tidur.  Nanti kalau tak menjadi, siapa yang tension?

Ok.... saya exaggerating.  Hehehe.  

Tapi memang arahan dan prosesnya agak panjang juga.  Tapi kalau ikut step-by-step dengan sabar, petik jari ajelah.  Part yang paling ambil masa ialah  nak pilih font dia yang berbagai tu.  Rambang matalah kiranya.  

Selamat mencuba!     

p/s : Font ni akan ambil masa sikit nak loading (bergantung kepada kandungan blog kita).  Sebab tu akan keluar font lama beberapa saat sebelum keluar font baru.  Ada faham? 

No comments:

Related Posts with Thumbnails