23 August, 2010

McDonald haram dimakan?

Dah banyak emel yang saya dapat mengatakan McDonald haram dimakan sekarang sebab pihak Jakim telah menarik balik Sijil Pengesahan Halal dari pembekal daging dan ayam ke seluruh restoran McDonald dalam negara kita.

Tapi pagi ini, lain pula kenyataannya...


Sebagai sebuah institusi yang telah diamanahkan menjaga kesucian makanan umat Islam di negara kita, Jakim telah sahkan bahawa McDonald masih halal dimakan.  Hmmm... jangan cepat melatah.  Tepuk dada, tanya selera iman.  

2 comments:

sol said...

ni pasai isu daging uruguay tu kan? harap2 isu fries tu pun sama jugak..

myza, pinjam gambo ni tepek kat blog. dah credit kat myza. tq! ekekeeke myza xckp boleh lagi aku tepek dah.. ;p

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kita ada baca jugak kat blog mana tah..
tapi sekarang ne kita dalam proses mengurangkan produk2 israel kat umah.

Kita cakap kat Amana'kalau makan McDonal nanti McDonal ne guna duit kita utk tembak baby2 kecik..Keisnkan?

Memag susah nak stop beli sbb dah dibiasakan tapi mengurangkan pun jadilah bukan semata2 sbb ISRAEL sahaja (walu itu yg utama) tapi dari segi kesihatan jugak hehe

Sekarang kalau papa dia nak belanja pun dia tengok kita & cakap "mama, papa nak belanja McD , Mana tak mo.."

Related Posts with Thumbnails