17 January, 2011

6% GST

Goverment Service Tax dah naik dari 5% ke 6%.  Kalau sesiapa yang teliti macam kawan saya, bila makan kat Food Court atau fast food, sure perasan kadar tax baru ni.

Tapi yang buat saya terkejut...

.

.

.

.

.


Bill ASTRO pun dah kena charge dengan 6% GST tu.  Rasa tak berbaloi pulak.  Dahla boleh kira purata menonton tv 28 jam je seminggu.  Hmm... patut terminate aje ke Astro ni ya?

2 comments:

hah said...

Slm..hmm ada perasan tax ni kat bil tipon. Mcm2 dah naik.

Syahmi dah masuk MLC Nur Iman. Tq :)

me_czar said...

Salam...

Itulah.. semua naik, gaji aje yang tak naik kot. Huhu..

Malam tadi ada Nuryn cerita..
"Syahmi nursery tu dah masuk tadika adik ngan abang. Tapi dia masuk kelas adik. Dia menangis bu".

Hehe.. tempat baru, cuak la kot agaknya dia. Lagipun, tak nampak Muqry & Nuryn agaknya.

Related Posts with Thumbnails