31 January, 2011

Mana nak beli rotary cutter?

Minggu lalu, beberapa orang telah sampai ke blog saya melalui keyword di bawah,


Saya assumed, mungkin mereka ni sebenarnya cari kedai yang ada jual rotary cutter.  Rotary cutter ni digunakan untuk potong kain dan digunakan bersama-sama cutting mat.  Lebih mudah tau potong kain gunakan rotary cutter ni berbanding gunakan gunting.
Pic source

Saya pernah beli light duty rotary cutter kat Daiso.  Tapi sampai sekarang tak pernah guna lagi.  Hehe.  Kalau rotary cutter jenama Olfa macam kat atas tu, saya beli secara online dari http://www.liksoon.com/ dengan harga RM49.00.  Rasanya ada juga blogger yang jual online tapi, masa saya sibuk nak beli tu, tak ada stok pulak.  Ada juga nampak kat satu kedai jahit nih, tapi harganya...  mak ai, jauh lebih mahal. 

Harap dapat membantu ya.

8 comments:

Fid said...

kat blog saya pun rotary cutter hari2 keluar heheheh

saya beli kat kedai huhuhu

TopsyTurvyMum said...

wahh..aku pun ada satu rotary cutter ni. Beli kat spotlight masa kat spore..lama dahh tapi mmg senang nak potong kain. Lagi2 kalau buat patchwork.

me_czar said...

Fid :
Memang... saya dulu masa kemaruk nak beli rc ni, keje men'google' aje lah.

Pastu beli tgk Fid beli kat kedai jahit biasa je, saya pun terjah kedai jahit yang biasa saya pergi tu. Keciwa sungguh bila kedai tu tak jual.

TTM :
Itulah, jadi senang kerja. Lurus aje potongannya...

Agak-agak, boleh tak guna untuk potong kain nak buat baju kurung? Hihihi

hanna aleeya said...

merewang di sini.., hehe.. tejumpa blog ni di google..hai.. hai..

me_czar said...

Hanna, thanks singgah. Tapi saya ni blogger suam-suam kuku aje. Hihi

Junior Fabian said...

Nk tau ruler tue nk dpt katne?

Lik Soon said...

Nice blog !

jo jie said...

Pergi kedai art..yg byk budak arkitek beli contoh advanco melawati

Related Posts with Thumbnails