14 February, 2011

Grilled Salmon


Ini lauk makan malam kami beberapa hari yang lalu.  Kepingan ikan salmon yang digrill mengunakan Grill Pan yang saya tebus dengan mata Bonuslink tak berapa lama dulu.  Owh.. harga pan tu kat Jusco, RM65.00 tau... berbaloikan dapat free?

Saya cuma perapkan dengan salt & pepper.  Sedap... makan pulak dengan nasi panas-panas dan sambal kicap dengan perahan limau.  Konon-konon nak masak cara sihat, tapi lawannya sayur masak lemak jugak.  Hehe..

Motif entry : Nak tunjuk grill pan in action

7 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

cirit birit dah baik ke??
kita tak penah beli ikan salmon
macam takut nak makan tgok oren sangat isinya hehe

me_czar said...

dah ok.. biasalah gi makan kenduri. Terkena yang dah tercemar agaknya.

Try la beli sekali, sedap..

Scorpio Girl said...

normally aku buat poached salmon je..**sama dgn yang jual kat Ikea**..kat sini ikan ni boleh tahan harganya..masa stadi obersi dulu, ikan ni diorg jual kat cafe cuma RB30 untuk seketul besar **duit Msia about RM2.60**hmm...

hah said...

xpenah mkn. nampak sedap.

me_czar said...

SG :
Tak pernah lagi makan tu kat Ikea. Rasanya ada nampak resepi poached salmon tu kat blog ko. Ada kan? Kena korek entry lama-lama nih.

Erk.. memang harga agak melampau kat sini, sebab tu beli untuk cukup-cukup makan aje. Hehehe.. Sekali-sekala bolehlah layan.

Hah :
Dulu tak selera jugak nak cuba. Tapi lepas makan kat rumah SIL, sedap pulak.. tu yang masak sendiri

Tihara said...

perghhh!! sedap nyea cicah sambal kicap ;)

salam singgah ey

me_czar said...

Hai, Tihara.. selamat kenal.

Memang sedap... rasa macam ikan terubuk pun ya

Related Posts with Thumbnails