20 June, 2011

Sewing 2011/3

sew 009

Anak dara saya sekarang dah mula nak bergaya dengan dress. Kalau boleh, setiap hari nak dibawanya dress ke sekolah.  Dulu dia tak minat, sebab tu saya lebih banyak beli t-shirt dan seluar.  Saya buat dress ni ikut tutorial Poppy Dress dari A Lemon Squeezy Home.

sew 011

Senang dan ringkas.  Cuma shirred saja.  Potong 3 keping kain segi empat tepat; 1 untuk badan dan 2 untuk tali bahu, cantum dan jahit guna benang elastik.  Lain kali nak pendekkan sikit tali bahu tu.  Nuryn asyik komplen sikit lagi nak nampak tuutt dia.  Huhu. 

2 comments:

ayu_aLLe said...

Nice dress... Bleh r tmpah bju mngandung NANTI2...

me_czar said...

Dah mengandung ke? Hehe.
Jahit baju budak bolehla. Itupun untuk pakai sendiri. Tak layak lagi nak jahit baju utk org.

Related Posts with Thumbnails